Club del Haiku

El Club del Haiku, vol ser un espai de divulgació i d’activitat on els participants puguin enviar un haiku setmanalment, tan en català com en castellà, i  si fos possible es traduirà al japonès.

El participant composarà els seu haiku basat en la mètrica catalana,  i,  o  castellana i l’editarà en el Club del Haiku. En un principi es preveu la participació d’un sol treball setmanal i comparà el seu treball amb el dels altres participants. No es donaran premis.

El Club del haiku, posarà a l’abast dels participants els elements pedagògics per tal de fer conèixer que és un haiku i que no és, que es un haiku i que és un  senryu, encara que ambdós siguin de 5,7,5 síl·labes. Les mètriques : catalana i castellana, i apreciacions mètriques segons Carles  Riba, i altres. La sinalefa, els silencis, la cesura… i una aproximació a la historia del haiku i la tanka, les dues composicions poètica de disciplina japonesa avui globalitzades.

En el futur, podria esdevenir-se El Club del Haikú ,una escola d’aprenentatge.


El Club del Haiku, quiere  ser un espacio de divulgación y  de actividad donde  el  participante pueda  mandar  un haiku semanalmente, tanto en catalán como en castellano y si fuera posible será traducido al japonés.

El participante compondrá  su haiku basado en la métrica catalana,  y  o,  castellana y  la editará  en el Club del Haiku. En un principio es prevé la participación de un solo trabajo  semanal,  comparando su trabajo  con los demás participantes. No se otorgaran premios.

El Club del haiku, pondrá a la disposición de los participantes los elementos pedagógicos para facilitar  el conocimiento de  que es un haiku i que no  es; que es un haiku i que es un  “senryu”, aunque ambos  sean  de 5,7,5 sallabas. Las métricas: catalana y  castellana y  apreciaciones métricas  según  Carles  Riba, y otros. La sinalefa, los silencios, la cesura… y  una aproximación a la historia del haiku y el   tanka, ambas  composiciones poéticas de disciplina japonesa  hoy en día  globalizadas.

En el futuro, podría convertir-se  El Club del Haikú, en una escuela  de aprendizaje.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s